"...they say you must find balance between work and play...and as for me, I just always see my works as my play..."
quote by mr. sho sakurai

Thursday, February 28, 2008

rehat jap..jom layannn~~~

minna!! break jap dr keje2 yg bertimbun tu..
jom dgr lagu nih...an old song from utada hikaru called First Love..
this is the 1st japanese song that i heard back then in 1999...
mula2 dgr kt MTV Ampuh (it is MTV Indonesia actually)...
vj sarah sechan slalu tyg lagu nih so i think she was quite popular kt indonesia kot dat time...

then, from this channel laa (waktu tuh masih thn '99) aku blaja dgr lagu2 indon2 which is i really love and enjoy indonesian musics...waktu 2 malay bands slalu nyanyi lagu slow2..i kinda dont like at all!!! then, after dh byk tau psl indonesia songs, aku slalu pulak dgr radio frekuensi red104.9 slot dj KC Ismail...yeah!! itulah radio feberet aku...sampaikan akibat terlalu suka dgr lagu2 indon (which is waktu tuh...lagu2 indon mmg tk byk msk pasaran msia..bkn mcm skg..), so abang2 aku slalu buli aku, slalu ejek aku..kata aku suka boyan!! haha..ape kureng nyer abg!! tp, aku tk ksh...asal aku suka, aku enjoy..aku tk ksh diorg nk ckp ape...haha..at last, skg diorg lak yg suka lagu indon..dulu tknk layan sgt huh??!!

ok, its time to enjoy~~~


ok laa...jaa ne~~

Wednesday, February 27, 2008

hectic life huh??!!

minggu nih, berusaha nya aku nk menyelesaikan paper yg nk kena anta ke conference...
tido tk menentu, memerap memerah otak mmbaca paper2 conference dolu2..betapa hectic nyer idup aku..klaka tul!!
haha..tgk laa betapa bersepahnya bilik aku..penuh dgn kertas2, paper2 sbg references...

kalo paper aku buat nih lepas..haha, aku akan g ke langkawi laa nmpknya bln 6...yea!! naik flight!! hehhe..berangan lg..

tp pg smlm smpt lg aku lari g kino klcc sorg2...aya keje, ros bz..so aku pon redah jelaa sorg2...hehe...g kino semata2 bli j-mag kt bwh ni...haha..i love it!!!

pastuh, minggu nih kena attend kelas ngaja, kelas master, assignment bdk2 lg, assignment master lg...conference paper lg...project master, project dr lg, yea2...mmg ini laa gaya hidpku spnjg 2minggu nih..hahha..

whateva pon..aku enjoy, aku hepi...hidup tk semestinya mudah kan??? beban diberi masih mampu ditanggung...so tak kan terusik nya semangat aku..cewahh!!!

yg penting jaga kesihatan wawa!! haha..aku mkn masih kenyang perut cuma tido jerk tk lena...

oklaa..sekian~~

.............................tp kan, aku still tk tinggl rancangan2 feveret aku kt keyhole tv..^^. .yuuhuuuu!!...

Friday, February 22, 2008

huh??!!

hehe..
dh lama tk update...sbb..
1. masa berlalu sgt laa pantas..sdr2 dh dkt 2weeks aku tk update rupanya..
2. gmba aktiviti2 aku disimpan dlm camera hp aya and ewoss..diorg tkmo bg aku lg gmba2 tuh!!
3. sibuk ngn mcm2..semua kena settle by this month..huhu!!
4. xde rs keinginan pon nk mengupdate hari2...byk pk mende lain..

ok sekian~~

Monday, February 11, 2008

jom jalan-jalan kt kg aku...=)

hehe..kali ni aku post gmba2 masa aku jogging ngn lily sabtu lepas..
kitorg start jogging kul 7.30am, masih kabus, walau hari dh terang...
even dh abes tour kg pon dlm kul 8.40am, still berkabus lg...best tul!!


nih skola rendah aku..hari2 teruja ngn "Syabas! Anda hadir ke sekolah hari ini"..hehe.. ni lak, simpang ke skola..nmpak tk kabus tuh?? time ni dlm kul 8.15am cmtuh..nih sungai depan umah, seberang tuh main town...dulu2 slalu banjir kt umah,sungai ni laa yg melimpah tuh..
sekolah, opis, opis, mall
nih opis mak aku...br 2thn upgrade dr majlis-->perbandaran..kabus tebal kt blkg tuh..
nih lak main road..laluan utama nak ke bandar bentong..
nih main library...besar tul..masih dlm kawasan kg aku..
nih lak pencawang tnb yg wujud kt ujung kg aku..
surau
nih lak tadika dan taski aku kecik2 dulu..
nih lak, umah tinggalan arwah aki dan wan..masa raya, kitorg ramai2 kumpul sini laa..
depan umah tinggalan arwah aki dan wan, ada JKR lak..
kabus lagi.... taman tmpt budak2 main jongkang-jongkit, gelongsor...
tennis court
view depan umah aku..
penglipur lara dan lebli kezen nya...

entry utk wani..

hv a look plz...=)

video
wani main ngn pak su


budak pipi labuh

akhirnya, dia bertindik juga...

makan + an = makanan

yay minna!!! im back!!
fuhhh...dh lama mis-contact dgn internet nih (br 4ari setengah)..huhu...rindu nya!!!
so, aku kembali update dgn report "apa aku mkn di kg aku.."..hehe..


pertama2 sekali, aku akan post para makanan yg tlh disajikan ketika aku berada di sana..hehe..
sila laa tengok..


sperti dijanjikan, aku nk wat coroquete version aya, atas nasihat sifu aku, aku berjaya wat ala2 cm pegedel (btul ntah ejaan aku..) gituh..

before masuk kuali...amek gmba lu sat..
"aya..aku guna bread crumps yg ada kt umah tuh..kaler dia kuning..."
nih hasil after dh kuar dr kuali...heheh..aku bg nama golden coroquete =p

ptg tuh, pakcik aku anta durian se'tupperware' besar...saaannngggggaaaatttt la banyak...tp aku lupa nk amek gmba lu (sbb dh seronok tgk doyan), jd yg nih adalah balance setelah transfer ke tupperware yg kecik sket...

my mum's chicken chop..hehe...feveret aku..atas request..*blush*

yg lain2...cm bese, lauk pauk kg, nasi putih, ulam-ulaman dan sekapalnya..
best tul blk kg ari tuh mkn!!

Thursday, February 7, 2008

layannnnn!!!

minna yay!!
ermm..firstly, nk bgtau yg ewoss yg kenalkn lagu nih kt aku..since dia yg quite update dgn lagu2 yg ada kt radio 2..hehe...dn dh dgr2 byk kali..bleh thn laa....at first,love the music, even ada influence dangdut sket..*shame*blush*..but still the beat and music are still acceptable kt telinga aku kn..means, it is not kinda music yg kita gelek2..but just angguk2 kepala, kiri kanan..boleh laaa kot...hehe..smpaikn ape yg aku mksudkn??

one more, plz ignore the lyrics, but thinking at the positive side, yea yea mmg ada...ada makna yg mendalam di sebalik lirik2 tu...perhatikan..

so, kepada wanita2 (wanita is more meaningful than perempuan, i guess...=p), jgn SESEKALI BERMAIN API, NANTI MEMAKAN DIRI...hahha...aku highlight kn, siap bold kn sekali..utk peringatan sume, yg balasan terhadap perbuatan jahat, tetap ada balasan (apa laa ayat aku..xbest!!)...ermm..cmnilah, jgn gunakan kelebihan/kecantikan yg DIA kurniakan, untuk mempermainkan perasaan orang lain...got it?? good!!!

sekian~~



meminjam kata2 aya "don't wait till it's gone for you to realize it's importance to you..."

so, kait2kn laa sendiri dgn lirik lagu tuh ehh?? XP
till then..ja ne~~

Wednesday, February 6, 2008

my MUST TO DO list =)

ari ni nk balik kg...nk g mkn2 besar ngn family..hee..

so nnt kt umah, ape yg aku nk wat...
1. main poluk2 anak buah aku smpai dia tensen...
2. kaco2 dia smpai dia jerit kuat2..pas2 aku gelak2..smpai mak aku ckp "kasar laa mokde nih..haha.."
3. nk citcat ngn mummy n abah...lama tk borak2..
4. g jmpa lebli kezen aku..lily, byk lg nk cite2 ngn dia ni..
5. nk wat corroquete version aya..
6. nk layan astro animax puas2...this time, aku nk conquer tv yo!!
7. nk jogging ngn lily..hee..
8. ngecek assignment bdk2..(yea2..aku bwk blk keje..huh!!)
9. dan lain-lain (nnt aku pikir kn..)

so, next week ari senin blk, selasa ada exam plak..
huhu...ganbate ne~~

Friday, February 1, 2008

moga dia kembali sihat...

sudah 3hari dia terlantar di hospital...
sakit yang tidak diketahui...
demam yang berpanjangan...
sakit dada yang tak tertahan...
ingin aku ziarah...
ingin aku melawatnya...
berkongsi kesakitan..
namun dia tidak mengizinkan...
lantaran ada keluarga di sisinya...
lantaran wujud jarak yang jauh...
aku hanya mampu berdoa...
agar Allah mengembalikan kesihatannya...
agar dia dapat menjalani kehidupannya semula...
Amin..

*semoga aku tabah*